#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

« Ves enrere

Xapes esportives - Aitor Muñoz (Llet i Vi)

Xapes esportives - Aitor Muñoz (Llet i Vi)

Aitor, del canal d'entreteniment Llet i Vi, ha fet un vídeo en què explica un joc al qual jugava molt sovint de menut. Es tracta de jugar partides de bàsquet i futbol a casa utilitzant material reciclat (xapes metàl·liques de botelles de vidre amb cera d'un ciri a la part inferior per tal que rellisquen).
 
Com si es tractara d'un videojoc, la quantitat de cera que cal afegir a la part inferior va en funció de la qualitat de cada jugador. Les xapes dels millors jugadors hauran de tindre més cera i, per tant, relliscaran amb més estabilitat a l'hora de jugar.
 
Aquesta és una activitat que es pot fer en família, ja que mentre algú selecciona xapes, algú altre pot dissenyar les etiquetes i altres poden encarregar-se d'omplir les xapes de cera amb els ciris. A més, tot és material reciclat que podem tindre per casa i al qual donar un ús lúdic per a passar-s'ho bé.