#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

« Ves enrere

Trencant els tòpics de la lectura - Aina Monferrer

Trencant els tòpics de la lectura - Aina Monferrer

 
Aina Monferrer és professora a l'EOI de Castelló i doctora cum laude en filologia amb una tesi sobre la poesia de Vicent Andrés Estellés. Adapta una xarrada educativa per a fer un vídeo d'una hora aproximadament on trenca els tòpics del món del llibre i reivindica les diferents maneres de llegir i de gaudir dels llibres que podem trobar en l'actualitat. Els objectius del contingut són:
 
 
  • Fer pensar sobre què és un llibre i quina funció i valor té.
  • Reflexionar sobre el futur del llibre i de la lectura.
  • Explicar els drets dels lectors.
  • Comentar diverses obres literàries i escriptors, especialment en valencià: el Tirant lo Blanch, el Quixot, un poema de Vicent Moliner Nadal, un poema sobre física quàntica...
  • Reflexionar sobre les intel·ligències múltiples, les noves literalitats i els llocs de la literatura més enllà del llibre.
  • Pensar sobre el passat, present i futur de la literatura i del llibre.
  • Trencant els tòpics de la lectura: vídeo
  • Poemes (videoclip): vídeo