#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

« Ves enrere

Teresa Patapum

Teresa Patapum

Hola! Sóc Teresa, experta en entrepans de xocolata, guardar secrets, el bingo i el karaoke. Mestra millennial entre setmana durant nou mesos i els caps de setmana youtuber amb pijama. Segueixo les passes del meu besavi Salvoret, també mestre de música, aprenent, jugant i gaudint del moment.

Vaig crear el bloc de Patapum Pampam amb la intenció de seguir una dinàmica d'aprenentatge adaptada als nous temps i les noves generacions i compartir els recursos que utilitze a l'aula.

En canvi el canal de Patapum Pampam és més personal on tinc el meu raconet i done a conèixer el món de la música a tothom que s'ho vulga passar bé i entredindre's una estona.

M'acompanyes en aquesta aventura?

  • Fem una guitarra i aprenem el nom d'algunes de les seues parts!: vídeo
  • El moviment del so - Reconeixement: vídeo
  • Discriminació auditiva dels instruments: vídeo