#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

« Ves enrere

Taller de poesia - Les píndoles del profe

Taller de poesia - Les píndoles del profe

Les píndoles del profe és un canal de Youtube dedicat a l'aprenentatge de valencià en vídeos breus de menys de cinc minuts. En aquest cas, en el contingut es treballarà la poesia de manera dinàmica amb pinzellades teòriques. S'explicaran figures literàries (metàfora, hipèrbole…), els tipus de rima (assonant i consonant) i la mètrica en valencià (diferent de la d'altres llengües perquè comptem fins a la darrera síl·laba), i es treballaran poemes de grans autors i autores de la literatura catalana com Vicent Andrés Estellés, Maria Mercé Marçal o Joan Salvat-Papasseit.
 
Als xiquets i xiquetes als quals els agrade escriure podran desenvolupar la seua creativitat (imaginant situacions per a crear poemes, jugant amb el llenguatge) o la intel·ligència emocional (sensibilitzant-los sobre els sentiments en un context difícil com el confinament).
  • Taller de poesia 1: Vicent Andrés Estellés i l'estil lliure: vídeo
  • Taller de poesia 2: Maria Mercé Marçal i les figures literàries: vídeo
  • Taller de poesia 3: Joan Brossa, Joan Salvat-Papasseit i la poesia visual: vídeo
  • Taller de poesia 4: Maria Beneyto i la mètrica: vídeo
  • Taller de poesia 5: Joan Timoneda i la rima: vídeo