#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

« Ves enrere

Economia per a adolescents - Joan Ramon Sanchis

Economia per a adolescents - Joan Ramon Sanchis

Dins del seu canal Parlem d'economia, el catedràtic d'Economia Joan Ramon Sanchis dedica als estudiants de Secundària, Batxillerat i cicles formatius la secció «Ensenyem economia», on tracta temes com l'economia del bé comú, la banca ètica o l'emprenedoria sostenible.
 
Des de l'esclat de la crisi del coronavirus, Joanra fa vídeos sobre les enormes conseqüències que tindrà aquest canvi en l'àmbit econòmic i social. També elabora contingut enfocat a l'economia, domèstica en què explica conceptes quotidians que els adolescents hauran de gestionar el dia de demà, com ara quins tipus d'impostos hi ha (IVA, IRPF...) o la diferència entre actius i passius en economia.
 
  • Planifiquem un viatge o... les vacances (part 1): vídeo
  • Planifiquem un viatge o... les vacances (part 2): vídeo
  • Obrir un compte bancari: on i com: vídeo