#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

« Ves enrere

Creanautes - Aitana Ferrer

Creanautes - Aitana Ferrer

Taller de creativitat per a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys que té com a objectiu divertir-se al mateix temps que desenvolupen la seua intel·ligència i habilitats manuals. Tot està vehiculat a través de les 4R, reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar (anteriorment coneguda com la Llei de les 3R), ja que la majoria dels materials que són necessaris per desenvolupar cada activitat els poden trobar a casa sense haver de gastar més diners, al mateix temps que prenen consciència i contribueixen de forma individual al manteniment i millora del mediambient.

És un cicle on a cada capítol, es treballen diferents tècniques i continguts educatius de forma globalitzada i on s'aporten opcions de materials per a diferents edats, un poc seguint el fil de la metodologia de Maria Montessori, utilitzant materials de l'entorn i la vida quotidiana.

A cada capítol, es mostrarà a l'inici el resultat final del que farem i l'objectiu que volem aconseguir i tot seguit el material necessari, un pas a pas de tot el procés d'elaboració guiat on s'indicaran quines de les 4R es treballen amb les diferents accions fins arribar a la secció CREATURIES.

Què és CREATURIES? Dins del taller, hi ha una mini secció constant anomenada així on s'explicaran les adaptacions possibles per a que les xiquetes i els xiquets més menuts les puguen realitzar amb l'ajuda dels pares amb altres materials més adients per a la seua edat, si és el cas.

Per descomptat, tots els xiquets i xiquetes tindran la possibilitat de mostrar el resultat dels seus treballs a la fi de cada capítol. I és que, al cap i a la fi, segons deia Albert Einstein, La creativitat és la intel·ligència divertint-se... doncs, a divertir-se s'ha dit!

  • Creanautes cap 1: Què son les 4R?: vídeo
  • Creanautes cap. 2: Fabriquem un joguet: vídeo