#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

“Educraft” (Minecraft com a videojoc educatiu) - Simmer Valenciana

“Educraft” (Minecraft com a videojoc educatiu) - Simmer Valenciana

Simmer Valenciana és un canal de Youtube dedicat a la difusió de contingut de videojocs en valencià que té com a missió demostrar que els videojocs també poden servir per a fomentar valors socials i desenvolupar habilitats en infants i adolescents, sempre des d'un consum responsable. En aquest cas, el contingut és sobre Minecraft, un videojoc de construccions en què no hi ha cap mena de violència i que potencia aspectes com ara:

 • Creativitat: cal imaginar què és allò que volem construir i la manera que triarem per dur-ho a terme. Dissenyar edificis, cases o circuits estimula la imaginació i la intel·ligència espacial.
 • Gestió de recursos: segons el tipus de construcció, es necessiten uns materials determinats o uns altres i s'ha de decidir quins es trien i per què; altrament la construcció no funcionarà. Tot ha de seguir un ordre.
 • Concentració: ajuda a focalitzar-se en la construcció triada i a tindre la ment clara a l'hora de prendre decisions, ja que qui juga ha d'estar pendent de si la construcció funciona o no.
 • Sostenibilitat i respecte pel medi ambient i els animals: per a disposar d'aliments cal recol·lectar plantes, conrear un hort o cuidar els animals, que després produiran ous, llet, formatge, etc.
 • Treball en equip i cooperació: es pot jugar en família o amb altres persones en línia, la qual cosa obliga a col·laborar, argumentar les decisions i treballar en equip per tal d'aconseguir un objectiu comú.
 
 • Presentem Minecraft: vídeo
 • Fem un pastís: vídeo
 • Ferramentes i casa de fusta (part 1): vídeo
 • Ferramentes i casa de fusta (part 2): vídeo
 • Hortet en marxa: vídeo
 • Romy i Simmer - Multijugador: vídeo
 • Visitem l' espai i el fons marí: vídeo
 • Construïm un port i barques: vídeo
 • Juguem amb els colors i la llum del far: vídeo