Notícies

La Generalitat presenta la campanya de promoció del valencià 'Sempre teua. La teua llengua'

La Generalitat presenta la campanya de promoció del valencià 'Sempre teua. La teua llengua'

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, han presentat la campanya de promoció del valencià de la Generalitat 'Sempre teua. La teua llengua'.

Aquesta campanya institucional i transversal es presenta en el context Foto de la presentaciód'actes de commemoració del Dia Europeu de les Llengües: "Volíem que coincidira amb una data com la de hui, que recorda la riquesa lingüística a Europa i promou el coneixement de llengües com a eina d'oportunitats", ha explicat Marzà, i ha afegit: "La campanya està adreçada a totes les valencianes i tots els valencians: tant els qui es comuniquen en la nostra llengua com els qui no la solen utilitzar. El valencià és de totes i tots, i la Generalitat l'acosta a tothom perquè la facen part de la seua vida, no només a casa, sinó també al carrer, al treball, quan compren o quan queden per a dinar amb els amics."
Per a dissenyar 'Sempre teua. La teua llengua' s'han tingut en compte les conclusions que es deriven de l'última enquesta sobre ús del valencià feta per la Generalitat l'any 2015, en la qual s'explicitava que el 85% de la població valenciana diu que el valencià s'hauria d'usar igual o més que en l'actualitat. Així mateix, es concloïa que l'ús del valencià en les relacions de treball continua sent escàs, així com en les grans superfícies comercials i en les grans poblacions valencianes.