#SempreTeuaACasa

#SempreTeuaACasa, una iniciativa lúdica per a les vacances de pasqua

Arriba la pasqua i el fet d'estar a casa no vol dir que no ens puguem divertir. Des de la DGPLGM, llancem la iniciativa #SempreTeuaACasa com una manera d'oferir alternatives per combatre l'avorriment i fer front al repte que suposa per a les famílies el fet d'haver de passar tantes hores a casa. Sota l'objectiu d'oferir entreteniment de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de creadors audiovisuals han preparat una sèrie de vídeos explicant idees d'activitats dinàmiques que es poden practicar a casa. Així, en funció de l'edat i els gustos, podeu desenvolupar la vostra creativitat al voltant de temàtiques artístiques, fer manualitats amb materials quotidians o aprendre a cuinar plats típics d'aquestes dates. 

Els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja, pintar amb l'artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz. Aquells un poc més majors que els agrade escriure podran compondre un rap amb Alfons Pérez, escriure poemes amb Santi López o reflexionar sobre el món dels llibres amb Aina Monferrer.

D'altra banda, les persones que tinguen vocació per l'espectacle tindran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber. Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explica els valors educatius que hi ha darrere de Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi.

A més, l'economista Joanra Sanchis introdueix conceptes pràctics d'economia domèstica que són útils per als joves en el dia a dia. I, per acabar, comptem amb alguns vídeos de cuina, en què diversos cuiners i pastissers ensenyen a preparar plats i dolços típics d'aquesta època, com la monjàvena o les mones de pasqua. 

Els vídeos estan disponibles amb l'etiqueta #SempreTeuaACasa a la plataforma Youtube, on quedaran allotjats dins dels canals respectius dels creadors i a la llista de reproducció #SempreTeuaACasa.

« Ves enrere

Taller de rap / Iniciació al còmic - Alfons Pérez

Taller de rap / Iniciació al còmic - Alfons Pérez

 

Pioner del rap en valencià, Alfons "el Blüe" ha guanyat concursos com el Rockpenat i també fa tallers de hip-hop a l'Escola de Música Moderna d'Almenara i als instituts de secundària des del circuit de la Diputació de Castelló. En el seu últim projecte, anomenat Malparlat, no falten les cançons sobre la importància de la cultura i de mantindre l'esperit crític, la lluita contra l'assetjament o la vàlua de les nostres tradicions.

El contingut de Taller de rap es dirigeix als preadolescents, ja que és un dels estils musicals més populars entre les noves generacions. Alfons explicarà la necessitat de treballar aspectes com l'expressió escrita i oral, una bona dicció, la rima i el ritme, la creativitat o l'autoexigència per a fer un rap. Procurarà que cada episodi siga interactiu proposant activitats i tractant de crear feedback.
 
L'objectiu final és encoratjar aquells xiquets i xiquetes que vulguen escriure cançons i fer-los conscients que la música pot ser un vehicle per a expressar sentiments o fer crítica social.
 
D'altra banda, Alfons també presenta contingut sobre iniciació al món del còmic, una altra de les seues passions. A partir de la seua col·lecció personal de còmics, tracta d'acostar a xiquets i xiquetes els diferents formats d'art seqüencial (comic-book, manga i novel·la gràfica) i explica la història del gènere; els principals personatges, autors o títols, i les possibilitats d'aquest univers tan relacionat amb el cinema.
  • Taller de rap 1 - Introducció: vídeo
  • Taller de rap 2 - El DJ i com escriure una cançó: vídeo
  • Taller de rap 3 - Producció musical i com rapejar: vídeo
  • Taller de  rap 4 - 2Pac VS Notorious B.I.G. + La memòria: vídeo
  • Taller de rap 5 - Una breu classe d'història: vídeo
  • Taller de rap 6 - Hip hop als mitjans: vídeo
  • Taller de rap 7 - Àlbums HIPHOP dels 80: vídeo